Sprej za fiksiranje ili puder za fiksiranje, pitanje je sad!

Iako prije par godina nismo znali ništa o ova dva proizvoda, puder za fiksiranje i sprej za fiksiranje zauzimaju počasno mjesto u našem organizatoru šminke. Po pravilu, odlučujemo se za jedan od ova dva proizvoda, neke djevojke preferiraju puder, a neke sprej. Danas ti odgovaramo na pitanje, kako se odlučiti između ova dva proizvoda.

Sprej za fiksiranje ili puder za fiksiranje, pitanje je sad!

Što je to fiksiranje?

Fiksiranje šminke je zapravo nanošenje sloja pudera ili spreja koji će makeup učiniti postojanim, spriječiti njegovo razmrljavanje i topljenje. Fiksiranje šminke neophodno je u toplim danima, na visokim temperaturama ili u svečanim prilikama, kad šminka mora izdržati cijeli dan.

Sprej za fiksiranje ili puder za fiksiranje, pitanje je sad!

Puder za fiksiranje

Puderi za fiksiranje izrađeni su tako da upiju višak sebuma s lica, ali bez isušivanja. Kako naše pore neprekidno luče sebum, nanošenjem pudera spriječit ćeš „topljenje“ lica. Zbog toga, puder za fiksiranje nanosi se nakon aplikacije kremastih proizvoda, kao što su tekući puder ili korektor. Puder za fiksiranje licu daje poseban mat finish i dodatno skriva nesavršenosti na licu.

Sprej za fiksiranje

Kad je u pitanju sprej za fiksiranje, važno je napomenuti razlike između njega i pudera za fiksiranje. Puder je napravljen tako da fiksira kremaste proizvode koje nanosimo na lice, dok je sprej namijenjen cijelom makeup-u. Ovaj proizvod se nanosi na cijelo lice nakon završetka šminkanja. Dakle, ako želiš da ti šminka ostane postojana tijekom cijelog dana,poslije nanošenja spreja za fiksiranje, ne pokušavaj dodatno popraviti šminku.

Kad ga naneseš na cijelo lice, sprej za fiksiranje dat će tvom licu efekt svježine. Osim toga, možeš ga koristiti kako bi istaknula highlighter ili sjenilo za oči. Samo ga pošpricaj po kistu prije nanošenja i učinak će biti izuzetno primjetan. Za razliku od pudera za fiksiranje, tvoje lice ne može upiti sprej, niti sprej može dati mat efekt pudera. Stoga je sprej bolji izbor za djevojke koje imaju suhu kožu i kojima je potrebna neprekidna hidratacija.

I, koji proizvod koristiti?

Kao što smo već rekli, puder za fiksiranje bolje će „sjesti“ na masnu kožu, dok će sprej goditi suhoj koži. Neki profesionalni vizažisti kombiniraju puder i sprej i tako postižu idealan balans. Ono što ti mi savjetujemo je slušati svoju kožu i izabrati onaj proizvod koji joj najviše godi.

Koji je tvoj omiljeni proizvod za fiksiranje? Podijeli s nama u komentarima.

Pročitaj još: Šminka online: Top 10 makeup proizvoda

Za ovaj izgled preporučujemo

 • NYX Professional Makeup HD Finishing powder Mineral Based

  Naručite odmah
 • NYX Professional Makeup High Glass Illuminating Powder

  Naručite odmah
 • NYX Professional Makeup Matte Finish Setting Spray

  Naručite odmah
 • NYX Professional Makeup Dewy Spray Setting Spray

  Naručite odmah
 • NYX Professional Makeup Can't Stop Won't Stop Setting Powder

  Naručite odmah
 • NYX Professional Makeup Can't Stop Won't Stop Matte Primer

  Naručite odmah
 • NYX Professional Makeup Can't Stop Won't Stop Full Coverege Foundation

  Naručite odmah
 • NYX Professional Makeup High Glass Primer Brush

  Naručite odmah

Povezane teme: šminka, lice, dnevna šminka, večernja šminka, konturiranje, šminka za posebne prigode , sjenčanje lica , njega , tekući puder , trend , kopiraj look, nyx, highlighter, primer, nyx, NYX Professional Makeup Can't Stop Won't Stop, NYX Professional Makeup , fiksator

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Kako stilizirati obrve na tri jednostavna načina

Kad su u pitanju obrve, fokus je na divljim obrvama prirodnog izgleda evo kako kod kuće postići ovaj trend bez puno muke ...