Tajne profesionalnih vizažista: deep crease tehnika šminkanja

S povratkom modnih trendova koji su ostavili upečatljiv trag u povijesti, dolazi i do povratka mnogih makeup tehnika koje su nekad bile popularne. U jednu od njih spada i ova arapska tehnika šminkanja ili deep crease tehnika koja je naročito bila popularna šezdesetih godina.

Profesionalni vizažisti su već vrlo dobro upoznati s ovom tehnikom šminkanja i uveliko je koriste. Međutim, nama običnim smrtnicima, makeup tehnike šminkanja očiju često su komplicirane za učenje te se prepuštamo njihovim vještim rukama. Ali, vjeruj nam, savladati ih je i više nego moguće i to samo uz malo dobre volje, odgovarajućih proizvoda, puno vježbe i sjajnih savjeta.   

 

Što je deep crease tehnika šminkanja

Arapsko šminkanje očiju predstavlja jasno definiranje pregiba oka s dvije potpuno različite nijanse sjenila za oči, s jasno definiranim prijelazom. Stoga, za razliku od klasičnog nanošenja sjenila za oči, kod ovog načina šminkanja očiju, ne treba blendati prijelaz između različitih nijansi sjenila, nego ga dodatno naglasiti. Tehnika je naročito preporučljiva onima koji imaju spuštene kapke, jer će ih pomoću ovog načina šminkanja očiju vizualno podići i naglasiti na pravi način.

Vrlo je lako eksperimentirati s ovom makeup tehnikom, jer će samo jednostavni odabir nijansi sjenila izmijeniti potpuni look. Stoga, ako tek počinješ eksperimentirati s ovom tehnikom šminkanja očiju, prvo započni s nekim zemljanim, diskretnim bojama sjenila, a kasnije kada se dovoljno izvježbaš uvedi i kričave boje i igraj se s njihovim nijansama.

 

Što je sve potrebno za deep crease šminkanje?

- Primer ili baza za oči

- Vizit karta ili neka slična kartica (ako si početnik u ovoj tehnici)

- Olovka za oči

- Sedefasta sjenila za oči

- Pufnasti kist za sjenilo

- Uži precizniji kist za sjenilo

- Tuš za oči

- Tamno sjenilo za oči

- Svijetlo sjenilo za oči

- Kvalitetna maskara ili umjetne trepavice

- Gel ili pomada za obrve

 

Deep crease šminkanje očiju korak po korak

Vrijeme je da iskoristiš vizit kartu ili sličnu karticu, odabereš boju olovke za oči i započneš ovu avanturu. Preporučujemo ti da za početak ipak vježbaš sa smeđom bojom olovke za oči, mada se ova tehnika šminkanja očiju može izraditi pomoću bilo koje druge boje.

Korak 1

Nanesi primer za oči, čitavom površinom gornjeg kapka, tik do obrva. Zahvaljujući njemu, nanošenje sjenila će biti puno lakše, a i brže. Dugotrajnost makeup-a pogotovo. I boje će također biti intenzivnije i postojanije zahvaljujući ovom sjajnom, možemo reći, pomalo zapostavljenom, makeup proizvodu. Nakon toga, do pregiba kapka nanesi svijetlo sjenilo za oči.

 

Korak 2

Prisloni karticu na lice, tako da ti početak kartice bude na samom kutu oka, a vrh na završetku tvoje obrve. Zatim na vanjski kut kapka od samog vrha oka iscrtaj oblik V. Zatim tu liniju produži duž linije pregiba kapka. Kako je budeš produžavala, postepeno smanjuj i pritisak olovke, tako da ju neprimjetno stanjiš. Ako pogriješiš, nije ništa strašno. Samo obriši mjesto i pokušaj opet, sve dok ne budeš zadovoljna izgledom svog V oblika s produženom linijom.

Korak 3

Kao što smo rekli, kod ove tehnike prijelazi između nijansi su vidljiviji, ali to ne znači da nećeš umjereno izblendati sjenilo na samom vrhu pregiba kapka. Blago izblendaj samo gornji dio oblika slova V pomoću nekog tamnijeg sjenila, a zatim stavi sedefasto sjenilo po želji na samu liniju koju si izvukla i blago ju izblendaj širim kistom za sjenilo pokretima prema gore. Ostatak oka mora biti čist i s jasno izraženom linijom na pregibu kapka.

Korak 4

Vrijeme je da naneseš tuš za oči, ali samo na donji kapak. Laganim potezom povuci liniju tuša, odmah iznad trepavica i produži ju sve do vrha slova V, tako da kreiraš takozvano krilo.

 

Korak 5

Isto ono sjenilo koje si koristila za gornji dio oblika slova V sada nanesi i na vanjski dio kuta donjeg kapka, ispod trepavica. Za ovo možeš koristiti i precizniji i uži kist za sjenilo kako bi ispalo što preciznije.

Korak 6

Šminkanje očiju na ovaj način je još malo gotovo. Sve što je potrebno za kraj, je da naneseš dva sloja kvalitetne maskare i na gornje i na donje trepavice. A ako baš želiš dramatičniji izgled, možeš i isprobati stavljanje umjetnih trepavica.

 

Oči će ti biti automatski naglašenije i upadljivije, a to odmah povlači i pogled na tvoje obrve. Stoga ih treba lijepo oblikovati i naglasiti pomoću gela za obrve.

Kako ti se čini ovaj trend koji je ponovno postao aktualan? Jesi li ga već isprobala? Piši nam u komentarima!

Pročitaj više: Paleta sjenila za oči za kompletan makeup

Za ovaj izgled preporučujemo

 • NYX Professional Makeup Eyeshadow Base White Pearl

  Naručite odmah
 • Maybelline New York Tattoo Liner Bold Brown

  Naručite odmah
 • Maybelline New York Total Temptation Palette

  Naručite odmah
 • L'Oréal Paris Flash Cat Eye Superliner

  Naručite odmah
 • L'Oréal Paris Isabel Marant Eyeshadow Smoke Duo

  Naručite odmah
 • Maybelline New York x Puma Heat Flash

  Naručite odmah
 • Maybelline New York SnapScara Pitch Black

  Naručite odmah
 • L'Oréal Paris Brow Artist Pomade Ebony

  Naručite odmah

Povezane teme: šminka, maskara, tuš, sjenila za oči , šminka za posebne prigode , oči , trend , stil , moda , tuš za oči , trepavice, Maybelline x Puma, NYX Professional Makeup , Maybelline New York, eyeliner, L'Oréal Paris

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Jesi li spremna za trendy proljetni makeup u plavim nijansama?

Zaboravi na dosadne boje, jer su ovog proljeća u fokusu plave nijanse. Evo kako se našminkati, a pritom pratiti trendove sezone...