Trajno bojanje trepavica: za i protiv

Veliki broj žena smatra da gubi dragocjeno vrijeme na svakodnevno šminkanje i uljepšavanje, ili nije u potpunosti zadovoljno svojom vještinom šminkanja i proizvodima koje koristi i zato se odlučuje za trajno šminkanje. Stoga ne čudi što je u beauty industriji zaživjela trajna šminka - od usana, obrva, pa sve do trepavica. Trajno bojanje trepavica je vrsta trajnog makeup-a, koja je postala još popularnija nakon ekspanzije postupka minivala trepavica, a mi ti otkrivamo prednosti i mane ovog postupka.

Tko uglavnom radi trajno bojanje trepavica

Za bojanje trepavica se uglavnom odlučuju oni koji imaju prirodno svjetlije i tanje trepavice, ali i oni koji prosto žele imati izraženije u upadljivije trepavice bez nanošenja maskare.

Trajno bojanje trepavica: za i protiv

Trajno bojanje trepavica: postupak u kozmetičkim salonima

Postupak trajnog bojanja trepavica se obavlja u skoro svakom bolje opremljenom kozmetičkom salonu, bezbolan je, s mogućnostima manjih peckanja i traje oko pola sata ako ga radiš u spoju s minivalom trepavica, a oko deset minuta ako ga radiš samostalno. Učinak nakon trajnog bojanja trepavica može trajati i do mjesec dana.

Nije potrebna nikakva posebna priprema prije ovog tretmana, osim ako nosiš leće, ipak tog dana nosi naočale za vid, kako boja kojom će ti bojati trepavice ne bi slučajno zamazala leće.

Postupak se vrši pomoću specijalnih boja predviđenih za bojanje dlačica na licu, uglavnom crne i smeđe boje. Međutim, kao i kod svakog postupka, a naročito kad se radi o najosjetljivijem dijelu lica – očima, moraš se raspitati jesu li formule boja koje se koriste tijekom postupka zasnovane na prirodnoj bazi. Ako slučajno sadrže neke agresivne sastojke, mogu izazvati iritaciju očiju. Isto tako, tretman ne treba raditi bilo tko, već neko tko ima iskustva i u tetoviranju obrva, i nanošenju druge trajne šminke.

Trajno bojanje trepavica: za i protiv

Kako tretirati trepavice nakon postupka

Ako si se odlučila za trajnu šminku trepavica, to ne mora nužno značiti da nećeš nanositi i ostatak makeup-a, poput sjenila za oči i tuša, pa ćeš tako ipak morati uklanjati tu šminku prije spavanja, iako si izbjegla korak nanošenja i skidanja maskare. Zato je bitno da šminku nakon postupka ukloniš isključivo pomoću sredstava koja nisu na bazi ulja, kako ne bi uz makeup koji želiš ukloniti, uklonila i boju sa svježe obojenih trepavica.

Mada se može reći da je efekt postupka dosta dugotrajan, mnogi ga nakon isteka tog perioda ponovo ponavljaju, pa tako i isuše svoje prirodne trepavice.

Trajno bojanje trepavica kod kuće je moguće?

U prodaji postoje i setovi za samostalno bojanje trepavica kod kuće, ali ne preporučujemo ti da sama eksperimentiraš s ovim delikatnim postupkom, kako ti boja koju pokušavaš nanijeti na trepavice slučajno ne bi završila u oku, već to ipak prepusti profesionalcima, ako se ipak odlučiš za takav vid trajnog makeup-a.

Trajno bojanje trepavica: za i protiv

Trajno bojanje trepavica – ZA

- Bezbolan i brz postupak

- Pogodan je za one koji imaju prirodno svjetlije trepavice

- Učinak može trajati i do mjesec dana

Trajno bojanje trepavica - PROTIV

- Postoji mogućnost iritacije očiju, ako formula boje nije zasnovana na biljnoj bazi

- Ponavljanje postupka svakog mjeseca može isušiti tvoje prirodne trepavice

- Ne možeš koristiti bilo koji proizvod za skidanje šminke nakon ovog postupka

- Setovi za samostalno bojanje trepavica kod kuće nisu baš najsigurniji izbor

Maskara je ipak bolje rješenje – a evo i zašto!

Da se razumijemo, znamo da nisu svi bili te sreće da se rode s prirodno gustim i crnim trepavicama te im ovaj postupak izgleda primamljivo, ali maskara je ipak bolje, praktičnije, jeftinije i logičnije rješenje. Možda si primijetila da tvoje inače kratke i svijetle trepavice inače djeluju dosta duže i izraženije i nakon samo jednog sloja maskare, a to je zato što sve dlačice trepavica uopće nisu vidljive u prirodnom izdanju.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by L'Oréal Paris Makeup (@lorealmakeup) on

Tome maskara i služi, da obuhvati baš svaku dlačicu, kako bi one bile vidljivije i ljepše. Međutim, maskare u prodaji pored intenzivnije boje tvojih trepavica, za razliku od ovog tretmana mogu dodatno povećati i volumen i dužinu i gustinu. Zar to nije efektnije, od bilo kojeg popularnog tretmana trajne šminke? ;)

Što ti misliš o ovom tretmanu trajne šminke? Piši nam u komentarima!

Pročitaj još: Nauči kako pravilno odabrati i nanijeti rumenilo za lice

Za ovaj izgled preporučujemo

 • L'Oréal Paris False Lash Bambi Eye Mascara

  Naručite odmah
 • Maybelline New York Lash Sensational

  Naručite odmah
 • Lancôme Mascara Hypnose Drama Waterproof Noir

  Naručite odmah
 • YSL The Curler Mascara

  Naručite odmah
 • NYX Professional MakeupWorth the Hype Mascara

  Naručite odmah
 • NYX Professional Makeup On The Rise Volume Liftscara Black

  Naručite odmah
 • YSL The Shock Mascara

  Naručite odmah
 • Karl Lagerfeld x L'Oréal Paris Mascara

Povezane teme: maskara, oči , trepavice, Lancôme , YSL, NYX Professional Makeup , Maybelline New York, L'Oréal Paris, maskara

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Mikro highlighting ili Dream Girl look je trend koji nam se svidio s TikTok-a!

Odlučili smo ti predstaviti trend koji je pokorio društvene mreže i pomoći ti da samostalno postigneš ovaj izgled poznat kao Dream Girl Look...