Trendovi iz 2019. koje ne želimo vidjeti u ovoj godini

Posljednjih 10 godina beauty industrija je eksplodirala, a poseban doprinos tome dale su društvene mreže, YouTube i influenceri. Neki trendovi su se dugo zadržali na makeup sceni, neki su se iznova vraćali i nestajali, a neki su bili toliko kratkog daha da ih se i ne sjećamo.

Osim što ćemo u 2020. ući s brojnim novitetima u pogledu šminkanja, od nekih stilova koji su obilježili prethodnu godinu, moramo se oprostiti.

Trendovi iz 2019. koje ne želimo vidjeti u ovoj godini

Ekstremno puno highlightera na jagodicama - bye, bye

Ovaj trend je duži niz godina bio jedan od najzastupljenijih, a iako smo navikli da nam se s YouTube-a i Instagrama smješkaju ljepotice iznimno svjetlucavih jagodica i noseva, ekstremno puno highlightera definitivno odlazi u zaborav. Highlighteri dobro izgledaju na profi fotkama, crvenom tepihu i modnim revijama, ali ne i u realnom životu. Naprotiv, na običnom svjetlu ćeš izgledati apsolutno pretjerano. U 2020. nećemo ponijeti ni “teško” konturiranje. Izgledat ćeš 10 puta bolje ako na lice samo suptilno naneseš čarobni prah bronzera.

Što smo sijali, sijali smo!

Iako glitter viđamo gotovo u svim makeup proizvodima - od sjenila, ruževa, preko tuševa, do maski, svima nam je poznato da se šljokice vrlo teško skidaju s lica. Uz to, sve više istraživanja pokazuje da one nisu dobre za okoliš zbog čega bi njihovu uporabu trebalo svesti na minimum.

Trendovi iz 2019. koje ne želimo vidjeti u ovoj godini

“Instagram obrve” – klauni stop!

Ako je vjerovati makeup stručnjacima, vrijeme “Instagram obrva”, efekt sjenčanja gelom i poigravanje svijetlim i tamnim nijansama je gotovo. Ne samo da su ovakve obrve izgledale umjetno i lažno, već su i zahtijevale puno pažnje i održavanja. To naravno ne znači da u 2020. nećemo nastaviti brinuti o svojim obrvama, ali ćemo to činiti na manje uniformiran i puno prirodniji način.

Metalik ruževi

Sve te nijanse “obučene” u visoki sjaj bit će previše odvažne i neprimjenjive u svijetu ljepote u narednoj godini, bar kada govorimo o svakodnevnom makeup-u običnih ljudi.

Smeđi ruževi

Iako je u 2019. doživio comeback ovaj trend je definitivno bio kratkog daha, naročito verzija iz “devedesetih” kad smo usne uokvirili olovkom.

Trendovi iz 2019. koje ne želimo vidjeti u ovoj godini

Ultra mat ruževi

Sigurno je da mat ruževi neće u potpunosti nestati sa scene, već će ih ljubitelji šminkanja sve češće mijenjati za neke sjajnije proizvode. Mat, suhe usne svakako ne idu u prilog naglašavanju prirodne ljepote te ćemo se u Novoj godini sve više priklanjati sočnijim opcijama ruževa.

Grafički i negative-space tuševi

Iako su bili prisutni na modnim pistama i crvenom tepihu, ovi trendovi nisu namijenjeni da traju, a jedan od razloga je i taj što nisu primjenjivi u svakodnevnom životu. Kada ih kreira ekspert, izgledaju super, ali ako nemaš dovoljno vještine u rukama, izgledat ćeš kao gdječiji crtež.

Debeli tuš za oči – no!

Da bi s olovkom postigli pun pogodak moramo imati adekvatan oblik očiju, preciznu ruku i još precizniji aplikator, u suprotnom možeš izgledati pregrubo, pa čak i kao rakun. Ovakav look ne laska nikome, pa će biti najbolje da ga ostaviš u 2019.

Trendovi iz 2019. koje ne želimo vidjeti u ovoj godini

Koji trend iz 2019. godine ne bi željela ponijeti u ovoj godini? Podijeli s nama u komentarima.

Pročitaj još: Makeup horoskop za 2020. godinu

Za ovaj izgled preporučujemo

 • Maybelline New York Master Chrome

  Naručite odmah
 • Maybeline New York Color Sensational Smoked Roses 320

  Naručite odmah
 • Maybelline New York Tattoo Liner Bold Brown

  Naručite odmah
 • YSL The Curler Mascara

  Naručite odmah
 • Lancôme Blush Subtile 353 Rose Sable

  Naručite odmah
 • YSL Touche eclat Luminous Radiance

  Naručite odmah
 • L'Oréal Paris brow Artist Micro Tattoo 107 Cool

 • L'Oréal Paris Color Riche Nudes No Lies

Povezane teme: šminka, lice, usne, ruž, tuš, konturiranje, oči , trend

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Makeup trendovi koje nam diktiraju društvene mreže

Makeup je u 2022. godini doživio pravu renesansu, a što nas to uzbudljivo čeka u 2023. godini...