Upoznajte novu Instagram opsesiju – Instaception

Sve je počelo kao zanimljiva ideja, a pretvorilo se u pravi insta-izazov koji je vrlo brzo angažirao ljubitelje make-upa.  Cijela jedna “šminkanje instagram” vojska, prihvatila je ovaj zanimljivi makeup trend: Instaception.

Ideja je krenula od australskog utjecajnog makeup instagramera nadimka domm.ski , koji je u lipnju postavio svoju fotografiju s ovom zanimljivom intervencijom na licu, a koja tada vjerojatno nije ni imala ime Instaception.

“Imao sam u glavi ovu ideju neko vrijeme, i možda je nisam izveo kako sam mogao, ali što sad…”, stavio je komentar uz sliku. Za manje od pet mjeseci Instaception je postao pravi instagram make-up trend 2018. !

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by NYX Professional Makeup HR (@nyxcosmetics_hrvatska) on

Kako napraviti instaception fotku

Fora je da samo jedan dio lica bude našminkan, i to tako da izgleda kao Instragram post s okvirom! Dakle, “uramljeni” dio lica perfektno je našminkan, dok je ostatak neutralan ili bez šminke. Čak ostavljajući ostatak lica nenašminkanim, dodatno se naglašava taj pop-up efekat koji instaception ima, a zbog čega je stekao svjetsku slavu.

Da, cijeli skrinšot iscrtan na licu. I Like i Sher gumb, pa i tvoje insta-ime. Možda čak i neki komentar, zašto da ne?

Instaception pre svega predstavlja dobru zabavu

Jasne teme nema, važno je pustiti mašti na volju, a rukama na vještinu. Instaception je idealan prostor za makeup umjetnike kojima je šminkanje puno više od samog uljepšavanja (a ima nas, zar ne? ;) )

Pojavile su se različite varijacije, poput multipliciranja “postova” na licu.

 

Ali i instaception varijacije koje sada već razigravaju i iscrtavaju druge društvene mreže, “provlače” lice kroz filtere…

Mogućnosti su brojne, kada se spojimo šminka i digitalni svijet.  Interaktivno je, izazovno, inspirativno – i novo, u vrijeme kad se čini da je u šminkanju sve već viđeno. Vjerojatno je zato ovaj modni trend tako brzo osvojio pratitelje.

Vjerujemo da će se uskoro pojaviti i neka beauty aplikacija (ako već nije??) koja omogučava da uz klik-dva obaviš svoju instagramsku Instaception dužnost, ako nisi već baš vješta s pravom šminkom. Samo požuri, dok nije stigao neki novi make-up trend!

Pročitaj još: K beauty make-up – ljepota Dalekog istoka

Za ovaj izgled preporučujemo

  • NYX Professional Makeup Jumbo Eye Pencil Milk

    Naručite odmah
  • NYX Professional Makeup Matte Lipstick Lolita

    Naručite odmah
  • NYX Professional Makeup Illuminating Duo Chromatic Twilight Powder

    Naručite odmah

Povezane teme: šminka, lice, oči , trend

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Svi benefiti krema s hijaluronskom kiselinom

Već znamo da je hijaluron no. 1. anti-age sastojak koji ima benefite u prevenciji znakova starenja i blagodatima koje pruža tvojoj koži, evo o čemu j...