WATERLOVER SUN MILK by BIOTHERM

Za ljeto 2017., Biotherm predstavlja novu liniju proizvoda za sunčanje za ljubitelje voda.

Riječ je o prvoj Biothermovoj ekološkoj  liniji proizvoda za sunčanje uz jednaki osjećaj ugode na koži. 
Proizvodi sadrže ekološki ispitane filtre sa zaštitnim faktorom i 96% biorazgradivu osnovnu formulu, čime je smanjen utjecaj na vodeni okoliš. Sada možete zaštititi sve što volite: svoju kožu, kožu članova obitelji i ocean.    

MI SMO LJUBITELJI VODA

WATERLOVER SUN MILK by BIOTHERM

Kako bi odao počast bogatom nasljeđu tvrtke u kojem voda igra ključnu ulogu, Biotherm kroz program Water Lovers još od 2012. godine aktivno podržava zaštitu oceana na svjetskoj razini.

Uz financiranje kampanja za zaštitu oceana, Biotherm je posljednjih pet godina uložio velike napore kako bi smanjio negativan učinak proizvoda koji se ispiru na vodeni okoliš, uklonivši mikro kuglice iz svih formula. 

Fokusirajući se na pakiranje i sadržaj formule, kreirao je novu generaciju proizvoda poboljšanog okolišnog profila, koje odlikuje bolja biorazgradivost i smanjeni vodeni otisak.

Ljeto 2017. predstavlja još jedan korak naprijed u razvoju nove, ekološki ispitane formule i kreiranju proizvoda za sunčanje u skladu s ekološkim načelima. 

NOVA RAZINA ZAŠTITE ZA LJUBITELJE VODA U 2017.

WATERLOVER SUN MILK by BIOTHERM

VELIKI NAPREDAK U KREIRANJU PROIZVODA ZA SUNČANJE U SKLADU S EKOLOŠKIM NAČELIMA 

Razvoj proizvoda za zaštitu od sunca poboljšanog okolišnog profila te jednako učinkovite zaštite (zaštitni faktor 15, 30 i 50) i razine ugode kao i kod ostalih Biothermovih proizvoda zahtijevao je primjenu opsežnog postupka formuliranja i razvoj novog protokola za ispitivanje okoliša pod nazivom Ocean 5 Testing Platform.TM

ISPITNA PLATFORMA OCEAN 5 TESTING PLATFORMTM
7 godina, 200 ispitivanja, 20 znanstvenika i probir 150 vrsta sirovina. 

Kako bi razvili novu formulu za zaštitu od sunčevih zraka, stručnjaci u Biothermovim laboratorijima dizajnirali su platformu za ispitivanje okoliša Ocean 5 Testing PlatformTM. Sve su formulacije ispitali ne samo na planktonskim organizmima u slatkoj vodi, već i na raznim drugim organizmima koji nastanjuju slatkovodni i morski svijet. Dvadesetočlani tim znanstvenika proveo je oko 200 ispitivanja u svrhu procjene mogućeg učinka svake formulacije na bioraznolikost vodenih ekosustava. 

BIOTHERMOVA NAJEKOLOŠKIJA LINIJA PROIZVODA ZA SUNČANJE 

WATERLOVER SUN MILK by BIOTHERM

ZA LICE I TIJELO, ZAŠTITNI FAKTOR 15, 30 i 50, ZA SVE TIPOVE KOŽE, UKLJUČUJUĆI OSJETLJIVU, ZA CIJELU OBITELJ

POBOLJŠAN OKOLIŠNI PROFIL 
Ekološki ispitani filtri za zaštitu od sunčevih zraka uz pomoć Biothermove platforme Ocean 5 PlatformTM.
96% biorazgradiva osnovna formula .
Novo, lagano i ekološki dizajnirano pakiranje s udjelom plastike manjim za 14% u odnosu na standardnu bočicu. I bočica i pumpica mogu se u potpunosti reciklirati uobičajenim postupkom za recikliranje plastičnih boca za piće. 

OPTIMALNA ZAŠTITA

Kompleks Mexoblue: idealna kombinacija zaštitnih filtara (UVA/UVB/UVA-UVB) s optimalnim okolišnim profilom.
Proizvodi su obogaćeni umirujućim i regenerativnim planktonom Life PlanktonTM te E vitaminom, čija antioksidacijska svojstva smanjuju oksidacijska oštećenja uslijed djelovanja UV zraka.

NOVA TEKSTURA 
Nemasna, hidratantna tekstura koja se lako nanosi, ostavljajući na koži dašak svježine bez bijelih tragova:
- jednoliko nanošenje: 86%, 
- ne ostavlja bijele tragove na koži: 85%,
- miriši poput ljetnog odmora: 75% .

Caroline Nègre, voditeljica istraživanja 

Zašto je Biotherm razvio liniju proizvoda za sunčanje u skladu s ekološkim načelima? 
Budući da kroz program Water Lovers aktivno sudjelujemo u aktivnostima zaštite voda, upoznati smo s okolišnim promjenama poput zagrijavanja i povećavanja razine kiselosti oceana, koje utječu na sve veću ranjivost vodenog okoliša. Krenuvši od postavke da svaki proizvod ostavlja trag, željeli smo unaprijediti naše proizvode za sunčanje kako bi što više smanjili vodeni otisak te istovremeno osigurali optimalnu zaštitu i visoku razinu ugode, po kojima su Biothermovi proizvodi za sunčanje prepoznatljivi na tržištu. 

Je li WaterLover Sun Milk odgovor na želje kupaca? 
Naši su kupci iznimno aktivne i uspješne žene koje uživaju u životu i kojima je, uz vrhunsku zaštitu i osjećaj ugode na koži, važna i ekološka prihvatljivost proizvoda. U odnosu na druge proizvode za sunčanje, WaterLover Sun Milk nudi idealnu kombinaciju zaštite, prekrasnog osjećaja ugode na koži i smanjenog učinka na okoliš. 

Što vam je predstavljalo najveći izazov? 
Od samog smo početka željeli razviti liniju proizvoda za sunčanje sa smanjenim učinkom na raznolikost vodenih ekosustava, a pritom osigurati optimalnu zaštitu i visoku razinu ugode. Primjerice:
- proizvodi za sunčanje s klasičnim zaštitnim filtrima pružaju optimalnu zaštitu i izniman osjećaj ugode na koži, no nemaju nužno i optimalan okolišni profil,
- proizvodi za sunčanje s mineralnim filtrima imaju bolji okolišni profil, no ne pružaju uvijek i optimalnu zaštitu i osjećaj ugode na koži – tekstura formula često je gušća i ostavlja bijele tragove.
WaterLover Sun Milk vrhunska je Biothermova inovacija koja ispunjava sva tri kriterija i predstavlja ogroman korak naprijed u kozmetičkoj industriji. U proizvod je uloženo 7 godina rada na razvoju formule i oko 200 ispitivanja 150 vrsta sirovina, koje je proveo tim od 20 znanstvenika.

Na koji ste način poboljšali ekološku prihvatljivost proizvoda Waterlover Sun Milk? 
Razvili smo prvu ispitnu platformu Ocean 5 PlatformTM koja povezuje razne slatkovodne i morske organizme. Koristili smo je u dugotrajnom postupku formuliranja, želeći osigurati zaštitu i osjećaj ugode koji bi pružao naš proizvod iz snova. Inovacija je u ovom slučaju rezultat temeljitog postupka formuliranja, iznimne preciznosti doziranja te ispitivanja i odabira kombinacije sastojaka, a konačni proizvod – idealno mlijeko za sunčanje za ljubitelje voda.

Je li Waterlover Sun Milk pogodan za djecu? 
Da, mogu je koristiti svi članovi obitelji, čak i oni s osjetljivom kožom.

Planirate li promijeniti formulaciju ostalih proizvoda iz Biothermove linije za sunčanje?
Svakako ćemo i dalje pratiti kako naše formulacije utječu na vodeni okoliš, predlagati učinkovitu zaštitu, vršiti procjene životnog ciklusa pakiranja proizvoda i ispunjavati očekivanja i potrebe kupaca vezano za nanošenje proizvoda i razinu osjećaja ugode.

BIOTHERMOVE AKTIVNOSTI

WATERLOVER SUN MILK by BIOTHERM

EKSPEDICIJA WATER LOVERS

Biotherm će sponzorirati novo istraživanje livada morskih cvjetnica i područja na kojima kornjače polažu jaja te utjecaja sitnih čestica plastike, koje će se ovog ljeta vršiti u okolici otoka Formentere. Ekspediciju će predvoditi Sylvia Earle, dr. uz pomoć svojeg tima Mission Blue Expedition, skupine znanstvenika iz Međunarodne unije za očuvanje prirode i prirodnih resursa (IUCN) te lokalnih institucija. Budući da sidrenje motornih brodova ugrožava drevne livade morskih cvjetnica, glavni je cilj ekspedicije ostvarivanje suradnje s lokalnim partnerima u svrhu rješavanja ovog pitanja i podizanje razine svijesti javnosti kroz kampanju na društvenim mrežama.

Projekt je predstavljen u Španjolskoj u rujnu 2016., za vrijeme prve Biothermove ekspedicije Water Lovers na Mallorci. Istom je prilikom predstavljen i Water Lovers Sun Milk, a događaju je prisustvovala i Biothermova ambasadorica Elsa Hosk.

BIOTHERMOVA POTPORA INICIJATIVI MISSION BLUE

Zaklada Sylvije Earle pokrenula je globalnu inicijativu pod nazivom Mission BlueTM, kako bi potaknula javnost na pružanje potpore globalnoj mreži zaštićenih morskih područja (tzv. hope spots). Njezina je misija zaštititi i obnoviti prirodno stanje oceana, plavog srca našeg planeta.

Biothermov program Water Lovers kao partner inicijative Mission Blue aktivno sudjeluje u očuvanju zaštićenih morskih područja te je od 2012. promovirao i financijski podržao aktivnosti vezane za 6 takvih područja na svim stranama svijeta. 

Pročitaj više o: BIOTHERM BLUE THERAPY MULTI-DEFENDER​

Povezane teme: lice, njega , proljeće, ljeto

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

Novi hairstyle i makeup trendovi koji će vladati ovog ljeta

Hairstyle i makeup trendovi bez kojih nećeš moći zamisliti ovu sezonu. Evo što kažu popularni stilisti, što će biti in ovog ljeta kad su tvoja kosa i ...