Za ili protiv: presječene obrve, trend koji se vraća

Zvuči nevjerojatno, ali je istinito- trend koji je bio popularan među hip-hop izvođačima početkom devedesetih i koji se s vremena na vreme “širio” i na nas “obične smrtnike”, sad je ponovo zaživio na Instagramu i to zahvaljujući mladim ženama koje vole eksperimentirati i poigravati se s oblicima.

Za ili protiv: presječene obrve, trend koji se vraća

Ovaj retro trend možeš napraviti sama doma koristeći britvicu i škare za obrve, olovku za popunjavanje obrva i korektor. Ali, prije nego što odlučiš isprobati ga, saznaj koji su to najsigurniji koraci za njegovo kreiranje.

Kako napraviti prijesjek?

- Proces započni uobičajenim oblikovanje, onako kako to inače radiš, pincetom ili britvicom.

-Ako prvi put praviš prijesjek, uzmi malo gustog korektora visoke pokrivenosti I pomoću uglastog kista iscrtaj mjesto na kom bi željela da bude zarez. Isprobavaj sve dok u potpunosti ne budeš zadovoljna pozicijom, debljinom I izgledom.

- Kad konačno utvrdiš kakav zarez bi ti najbolje pristajao, ukloni korektor, počešljaj dlačice na dolje čistom četkicom od maskare ili češljićem.

-Koristeći škare ukloni dlačice s mjesta na kom želiš napraviti prijesjek, počešljaj na gore, a potom sporim i nježnim pokretima obrij željeno parče.

-Svojom omiljeno olovkom za obrve ujednači boju i popuni sve one dijelove na kojima su dlačice prorijeđene, a onda završi šminkanje na uobičajen način.

Dizajn i mjesto proreza

Najpopularnije mjesta za presjek nalaze se tik iza luka, na samom luku ili na “repu”. Ove pozicije su, odabrane tako da zarez na njima ne remeti opće karakteristike lica i ne mijenja suštinski izgled

Za ili protiv: presječene obrve, trend koji se vraća

Presjek može biti postavljen vertikalno ili blago dijagonalno, neki vole da imaju jedan, neki više proreza, a neki su otišli toliko daleko, da su osmislili oblik X.

Pitanje svih pitanja: Hoće li dlačice ponovo izrasti?

Prije nego što odgovorimo na ovo pitanje, jedno malo upozorenje: obrve, zajedno s očima zauzimaju centralni dio lica i zato bi bilo dobro uvijek imati na umu da se svaka greška i nesmotrenost skupo plaća! Ako ne možeš odoljeti novom-starom trendu i ako se on uklapa u tvoju životnu estetiku – samo naprijed! Važno je pažljivo pratiti upute brijanja i nećeš imati razlog za brigu. Dlačice će ponovo početi rasti već poslije nekoliko dana, a najduže za mjesec-dva sve će biti kao prije.

Za ili protiv presječene obrve, trend koji se vraća

S druge strane, ako ih čupaš pincetom (iz korijena) nema garancije! Čak i ako imaš dovoljno sreće i da dlačice ponovo počnu rasti, trebat će im mnogo više vremena nego u prvom slučaju – bit će prorijeđene, znatno tanje, a promijenit će se i ugao pod kojim rastu. Zato je topla preporuka da pri kreiranju presječene linije zaboraviš na korištenje pincete.

Pročitaj još: Laminacija obrva: sve što ste željeli znati

Za ovaj izgled preporučujemo

 • Maybelline New York Instant Anti Age Eraser Nude

  Naručite odmah
 • Maybelline New York Fit Me Concealer

  Naručite odmah
 • L'Oréal Paris infaillible More Than Concealer

  Naručite odmah
 • L'Oréal Paris Infallible Matte 24H

  Naručite odmah
 • Maybelline New York Brow Precise Fiber Fill Soft Brown

  Naručite odmah
 • Maybelline New York Brow Precise Micro Pencil Soft Brown

  Naručite odmah
 • L'Oréal Paris Brow Artist Xpert

  Naručite odmah
 • L'Oréal Paris Brow Artist Pomade Chatain

  Naručite odmah

Povezane teme: lice, tekući puder , puder , trend , kopiraj look, korektor, obrve, Maybelline New York, L'Oréal Paris, tutorijal, Maybelline New York

Registrirajte se / Prijavite se

Makeup recommends

4 koraka do punijih usana

Bez obzira jesu li ti usne prirodno tanke ili ih želiš dodatno istaknuti, ovo su tajni trikovi koji će ti pomoći brzo i lako dobiti pune usne, dovoljn...